"Loading..."

El programa RecerCaixa atorga un ajut a la investigació a un projecte de la Facultat d'Economia i Empresa

El projecte de recerca "Competències lingüístiques en l'era digital: la millora de la productivitat i l'ocupabilitat laboral", liderat pels professors de la Facultat d'Economia i Empresa Antoni Vidal i Amado Alarcón, ha estat seleccionat pel programa RecerCaixa 2016.

El projecte es contextualitza en l’era de l’economia digital, en què les competències lingüístiques han esdevingut un element clau de productivitat i ocupabilitat. Tot i així, no s’ha investigat científicament com les diferents ocupacions i empreses fan servir les competències lingüístiques en la pràctica laboral. En aquest context, el projecte té per objectiu dissenyar una Escala Lingüística de Treball (ELT) que permeti, d’una banda, analitzar i proposar millores en la productivitat segons els components lingüístics del procés productiu. I, de l’altra, incidir sobre l’ocupabilitat dels treballadors millorant la seva formació. L’ELT assignarà uns valors que tindran una elevada aplicabilitat tant en científics socials, centres de formació, agències d’acreditació de competències laborals, empreses, entitats i agents socials. Els ciutadans també es podran beneficiar d’aquest projecte mitjançant l’impacte de les seves aplicacions orientades a augmentar l’ocupabilitat i les accions de divulgació previstes.

 

Més informació:

http://diaridigital.urv.cat/el-programa-recercaixa-selecciona-dos-projectes-de-la-urv/

http://premsa.lacaixa.es/obrasocial/ajuts-recercaixa-obra-social-caixa-investigacions-excel-lencia-cat__816-c-26307__.html